18-27 yaş arası genç yetişkinler
-
Genç yetişkinler, kişisel meselelerin yanı sıra eğitim, barınma veya mali güvenlik gibi konularda da destek hizmetlerine erişebilirler. Bunlar arasında genel sosyal danışmanlık, genç göçmenlik hizmetleri, psikososyal danışmanlık merkezleri, genç istihdam ajansı ve 27 yaşına kadar olanlar için açık gençlik çalışma programları yer almaktadır. Bu hizmetlerin çoğu ücretsizdir ve istenirse anonim olarak da sunulabilir.
-
Gençler, durumlarına bağlı olarak, BAföG (Federal Eğitim Yardımı Yasası) veya mesleki eğitim yardımı (BAB) gibi mali destek alabilirler. İş arayanlar veya geçiş aşamasında olanlar, belirli koşullar altında vatandaşlık gelirine hak kazanabilirler. Gençlik istihdam ajansları veya sosyal yardım ofisleri gibi danışma merkezleri, mevcut seçenekler hakkında genel bir bilgi sağlayabilir ve uygun başvuruların yapılmasına yardımcı olabilir.
-
Konut piyasası gençler için de zorlayıcıdır. Zor durumda olanlar – örneğin, ebeveynlerinin evinden ayrıldıktan sonra, ayrılık sonrasında veya evsiz kalma riskiyle karşı karşıya kalanlar – konut yerleştirme ajanslarıyla veya gençlik hizmetleriyle iletişime geçebilirler. Orada, destekli yaşam, konut yardımı veya acil barınma gibi destek hizmetlerinin uygun olup olmadığını belirlemek için birlikte çalışacaklardır.
-
Yardım hatları, çevrimiçi danışmanlık, psikolojik danışmanlık merkezleri, gençlere yönelik özel hizmetler ve klinikler tarafından sunulan hizmetler gibi psikososyal hizmetler mevcuttur. Birçok kurum kolay erişilebilir, ücretsiz ve istenirse anonim danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Kendine zarar verme gibi acil durumlarda, 7/24 hizmet veren acil yardım hatları ve psikiyatrik kriz hizmetleri bulunmaktadır.
-
Bremen Gençlik İstihdam Ajansı, okul, meslek eğitimi, üniversite eğitimi, kariyer rehberliği ve iş arama konularındaki tüm sorular için merkezi bir iletişim noktasıdır; eğitimin sona ermiş olması veya belirsizlikler olması durumunda bile. Üniversiteler ayrıca akademik danışmanlık hizmeti de sunmaktadır. Bağımsız kuruluşlar ise başvuru oluşturma, staj veya çıraklık bulma ve gelecekteki yolun belirsiz olduğu durumlarda rehberlik konusunda destek sağlamaktadır.
-
Bakım evinden ayrılanlar, hayatlarının bir bölümünü örneğin koruyucu ailelerde, grup evlerinde veya yatılı bakım tesislerinde geçirmiş ve daha sonra bu desteği terk etmiş gençlerdir; genellikle reşit oldukları veya bağımsız bir yaşam sürmeye başladıkları için ayrılırlar.
-
SOS Çocuk Köyü Bremen, 16 ile 27 yaşları arasındaki herkese açık, özel bir danışma merkezi ve danışmanlık hizmeti olan "Careleaver Bremen"i işletmektedir. Merkez, özellikle barınma, finans, eğitim, üniversite çalışmaları ve günlük yaşamla ilgili soruları ele almaktadır. Danışmanlık hizmeti ücretsiz ve gizlidir. Gençlik İstihdam Ajansı, yerel danışmanlık merkezleri ve çocuk refahı hizmetleri de yetişkinliğe geçiş sürecinde destek sağlayabilir.
-
Bremen'de, durumu netleştirmeye ve yeni bakış açıları kazanmaya yardımcı olabilecek çeşitli kaynaklar ve iletişim noktaları bulunmaktadır. Gençlik Refahı Ofisi, danışmanlık, destek veya ayakta tedavi hizmetleri sunabilir; bunlar arasında sosyal-pedagojik aile desteği, okul sosyal hizmet uzmanı hizmetleri, çatışma veya okul reddi durumlarında kriz müdahalesi yer almaktadır. Bremen Aile Ağı, doğru hizmeti bulmanıza yardımcı olabilir!