İçeriğe atla

Aile Portalı – Bremen Aile Ağı

• Deutsch
    • English
    • Français
    • Русский
    • Español
    • Türkçe
  • Konular
    • Gebelik, doğum ve yaşamın ilk üç yılı
    • çocuklar ve gençler
    • Çocuklarla yaşam
    • Ortaklık | Ayrılık
    • Günlük yaşam
    • Yaşlılıkta yaşam
    • Kriz | Acil Durum
  • Haberler
  • Hakkımızda
    • Ne yapıyoruz?
    • takım
    • Stajlar ve İşler
    • Sıkça Sorulan Sorular
  • Tatil Pusulası
  • WiF klasörü
  • Uzmanlar portalı
  • Okuma yardımı
  • TR
    • Deutsch
    • English
    • Français
    • Русский
    • Español
    • Türkçe
Anasayfa Çocuklar ve gençler 12-18 yaş arası
Tema

12-18 yaş arası

Yaklaşık 12 yaşından itibaren gençler için buluşma yerleri, boş zaman aktiviteleri ve danışmanlık hizmetleri, ergenlik çağındaki çocukların ebeveynlerinin üzerindeki yükü hafifletir ve gençlere birçok farklı aktiviteyle yeni fırsatlar sunar
Yaşları 12 ile 18 arasında değişen üç kişi yan yana duruyor.
  • Gençlik hizmetleri ofisiyle ilgili anlaşmazlıklarda ilk başvurulacak yer, bağımsız, ücretsiz, gizli ve anonim danışmanlık hizmeti de sunabilen BeBeE ombudsmanlık ofisi입니다.

• Örneğin, Sosyal Hizmetler Dairesi'nin eğitim ve aile danışmanlık merkezlerinde ücretsiz ve gizlilik esasına dayalı danışmanlık hizmeti mevcuttur. Bölgesel Danışmanlık ve Destek Merkezleri (ReBUZ), veliler, öğrenciler ve öğretmenler için okul ile ilgili sorunlar konusunda tavsiye, teşhis, önleme ve destek için ilk başvuru noktasıdır.

• İlk olarak Bölgesel Danışmanlık ve Destek Merkezleri (ReBUZ) ve Bremen Eğitim Danışmanlık Merkezleri ile iletişime geçmelisiniz. Konuya ve duruma bağlı olarak, size ve ailenize yardımcı olabilecek başka danışmanlık merkezleri de bulunmaktadır.

• Bremen eğitim danışma merkezlerine ve çocuk koruma merkezine, ayrıca okulunuzdaki sosyal hizmet birimine ve güvendiğiniz öğretmenlere veya örneğin gençlik tesislerindeki (Freizis) eğitim personeline başvurabilirsiniz.

• Sadece kızlara (örneğin, Mädchenhaus Bremen) veya sadece erkeklere (örneğin, Jungen-Büro) hizmet veren uzmanlaşmış danışmanlık merkezlerinin yanı sıra, LGBTİ+ gençlere yönelik hizmetler de bulunmaktadır. Ayrıca, cinsiyete özgü konularda danışmanlık hizmetleri ve danışma saatleri de mevcuttur.

• Gençler için çeşitli kaynaklar mevcuttur; bunlar arasında eğitim ve gençlik danışmanlık merkezleri, okul sosyal hizmetleri ve gençlik merkezleri ile rekreasyon tesislerinde eğitim desteği yer almaktadır. 116 111 numaralı çocuk ve genç yardım hattı ("Üzüntüye Karşı Numara") ücretsiz ve anonim yardım sunmaktadır.

• Ebeveynler ve diğer bakıcılar, kişisel veya aileyle ilgili her türlü soru için şehrin çocuk, ergen ve aile danışmanlık merkezleriyle iletişime geçebilirler. Bunlar arasında gelişim, ebeveynlik, (aile) çatışmaları veya ayrılık ve boşanma ile ilgili sorular yer alabilir.

Aile Portalı – Bremen Aile Ağı

Sorularınız, önerileriniz mi var veya çalışmalarımız hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz?
O halde bizimle iletişime geçin!

• Doventorstraße 6, 28195 Bremen
  • Telefon: 0421 790 89 18
  • E-posta:

Yayın önerisinde bulunmak ister misiniz? O halde lütfen başvuru formumuzu doldurun .

• Konular
  • Haberler
  • Hakkımızda
  • Bremen Tatil Pusulası
  • WIF ailesine hoş geldiniz
  • Uzman portalı
  • İş ilanları portalı
Logo: Alman Kızılhaçı, Bremen Bölge Birliği.Logo: Bremen Özgür Hansa Şehri - Çalışma, Sosyal İşler, Gençlik ve Entegrasyon Senatörü

Bremen Aile Ağı, DRK-Kreisverband Bremen eV'nin bir kuruluşudur ve Çalışma, Sosyal İşler, Gençlik ve Entegrasyondan Sorumlu Senatör tarafından finanse edilmektedir.

• künye
  • Veri koruma
  • İhbarcı formu
  • Erişilebilirlik
  • Aile ağının Facebook profili
  • Aile ağının Instagram profili